דף הבית » רפואת שיניים אסתטית » הלבנת שיניים
הלבנת שיניים בראשון לציון
הלבנת שיניים היא טיפול אסתטי שמטרתו להבהיר את גוון השיניים, והוא מיועד למי שסובלים מבעיות אסתטיות כתוצאה משינוי בגוון השיניים או בשל כתמים שנוצרו על השיניים מסיבות שונות. טיפול הלבנת שיניים אינו כואב ולרוב גם אינו גורם לתופעות לוואי.
תוכן עניינים
כיצד מבצעים הלבנת שיניים?
ישנן מספר דרכים להלבין שיניים. ניתן בתור התחלה להשתמש במשחת שיניים מלבינה או לרכוש ערכה ביתית להלבנה ולבצע אותה לבד. במידה ואלה אינם מספקים את התוצאה הרצויה, אפשר לבצע את ההלבנה אצל רופא שיניים. הטיפול נעשה במרפאה או בשילוב בין טיפול למרפאה וטיפול בבית. בטיפול משולב עם טיפול ביתי, רופא השיניים מספק למטופל שתי פלטות שקופות מותאמות אישית, שבתוכן המטופל שם ג'ל עם חומר הלבנה שהוא מקבל מהרופא. יש להרכיב את הפלטות כשעתיים ביום למשך שבועיים.
מהן התוצאות הצפויות של הלבנת שיניים?
צבע השיניים המתקבל בסוף הטיפול בהיר בשתי דרגות מהגוון המקורי. הגוון הסופי מתקבע לאחר כשבועיים מיום התחלת התהליך. חשוב לקחת בחשבון שהלבנה פועלת רק על השיניים הטבעיות ולא על כתרים או סתימות, שהגוון שלהם יישאר כמו שהיה לפני הטיפול.
האם ישנן תופעות לוואי להלבנת שיניים?
להלבנת שיניים בדרך כלל אין תופעות לוואי. אצל חלק מהמטופלים עשויות להופיע תופעות לוואי קלות מאוד כמו רגישות לקור בשיניים או רגישות בחניכיים. התופעות הקלות נפסקות לאחר יום עד שלושה ימים מתום הטיפול.
מה ניתן לעשות כשמופיעות תופעות לוואי משמעותיות יותר עקב הלבנת שיניים?
כאשר מופיעה רגישות בשיניים, יש לעשות הפסקה של יום או יומיים מהטיפול, ורק אז לחזור ולהרכיב שוב את הפלטות עם הג׳ל. אם הרגישות ממשיכה, מומלץ להשתמש במשחת שיניים למניעת רגישות בשיניים. אם גם המשחה לא מפיגה את הרגישות, רצוי להתייעץ עם רופא השיניים. כאשר הרגישות מופיעה בחניכיים ואינה נעלמת, הדבר נובע בדרך כלל מלחץ שמופעל עליהן, ומומלץ לפנות מידית לרופא ולבדוק האם יש צורך בהתאמה מחדש של הפלטות או של כמות הג'ל שעושים בה שימוש.
האם הלבנת שיניים יכולה לגרום לנזק?
עקרונית, הלבנת שיניים אינה גורמת לנזקים בשיניים. יחד עם זאת, שימוש מופרז בחומר פעיל (בשל תסכול מאיטיות התוצאות או כל סיבה אחרת) יכול בהחלט לגרום לנזק. לכן, חשוב להקפיד על הוראות הרופא ולהשתמש רק בכמות החומר שהומלצה. כמו כן, חשוב לפנות לרופא בכל מצב שבו נגרמת אי נוחות משמעותית בזמן הטיפול כדי למנוע נזקים של שימוש לא נכון או לא מותאם.
כל כמה זמן מומלץ לחדש את הלבנת השיניים?
אצל רוב המטופלים נדרשת חזרה על פעולת ההלבנה אחת לשנה וחצי. הדבר תלוי במצב השיניים של כל מטופל וברמת התחזוקה שלהן. גם עישון סיגריות, שתיית קפה, קולה ויין אדום הם מין הסתם גורמים משמעותיים המזרזים את שינוי גוון השן בחזרה והיווצרות מחודשת של כתמים. בשיטת ההלבנה הביתית הנהוגה במרפאתנו, ניתן לחזור על ההלבנה כל שנה וחצי. אם שומרים על הפלטות, כל שנשאר הוא להזמין את מזרקי הג'ל, דבר החוסך עלויות וזמן.
האם ישנם מצבים שבהם לא מומלץ או אסור לעשות טיפול להלבנת שיניים?
לא מומלץ לבצע הלבנת שיניים עד סיום תהליך בקיעת השיניים הקבועות, המגיע בדרך כלל לסיומו המלא בגיל 17-18. עד אז, מוך השן, המכיל כלי דם ועצבים, מורחב וטיפול הלבנה עשוי לעורר רגישות מוגברת בשיניים. בנוסף, הלבנה אסורה לנשים בהריון, כמו גם למי שסובל מעששת בשן או ממחלת חניכיים. פרט לאלה, הטיפול בטוח ומומלץ לכל מצב וכל גיל, למי שרוצים לשפר את מראה החיוך שלהם.
מהם היתרונות של טיפול הלבנה ביתי הנעשה על ידי רופא שיניים?
ערכת ההלבנה הביתית של רופאי השיניים מכילה ריכוז גבוה יותר של חומר הלבנה, לעומת ערכות ההלבנה הנמכרות בבתי מרקחת, ולכן האפקטיביות שלה גבוהה יותר. בנוסף, מאחר והפלטות שהרופא מייצר מותאמות באופן מדויק לשיניו של המטופל, וכך גם ריכוז חומר ההלבנה הפעיל שמוזרק לתוכן, הטיפול יעיל ומשיג תוצאות טובות ומותאמות אישית. לבסוף, מאחר וניתן לחזור ולהשתמש באותן פלטות שוב ושוב, הרי שעלות הטיפולים החוזרים פוחתת בצורה משמעותית.
>> מידע נוסף על רפואת שיניים אסתטית.
הלבנת שיניים - שאלות ותשובות
בהלבנת שיניים משתמשים בג'ל המכיל מי חמצן לצורך הלבנת פני השטח החיצוניים של השיניים.
קיימים שני סוגים עיקריים:
- הלבנה במרפאה- חומר 35% חזק ומרוכז, אור כחול ומפעיל את החומר במשך שעה על הכסא.
- הלבנה ביתית. 2 סדים/פלטות שקופות, מזרקי ג'ל בריכוז עדין 16-20% בלבד. המטופל שם בבית כל יום ל 4-6 שעות, אחרי שבוע מגיע לביקורת ובדרך כלל אחרי שבועיים מגיע למקסימום הלבנה.
הלבנת שיניים בדרך כלל לא מזיקה אם משתמשים נכון בחומרים ומקשיבים להנחיות רופא השיניים. חשוב לבצע בדיקת שיניים עם צילומים לפני ההלבנה כדי לבדוק שאין חורים ואין סדקים בשיניים המיועדות להלבנה!
הלבנת שיניים עובדת רק על אמאיל של שן טבעית, סתימות וכתרים לא מושפעים מחומר ההלבנה.
במקרה שההלבנה לא מצליחה להביא את השיניים לצבע המבוקש יש לשקול לעשות ציפויי חרסינה או כתרים בשלב הבא.
הלבנה פנימית מבוצעת בשיניים שעברו טיפול שורש והאפירו בגלל הטיפול, חומר ההלבנה מונח בתוך השן ומלבין אותה מבפנים החוצה.
במקרים קשים של הכתמה ההלבנה יכולה לעזור רק חלקית ויש להשלים את הטיפול האסתטי בעזרת כתרי חרסינה או ציפויי חרסינה.